Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojás fehérjét habbá verem,a sárgáját a cukorral kikeverem,hozzá adom a habhoz apránként,a lisztet a masszába szitálom óvatosan össze keverem.Egy nagy tepsit sütő pappirral kibélelek és bele öntöm a tésztát.Előmelegitett sütőben 180 fokon 15-20-percig sütöm.Konyharuhára feltekerjem kihütöm.(én többször is áttekerem még melegen,hogy ne repedjen meg a tészta)A túrót áttöröm,porcukorral,vanili ás cukorral izesitem.A zselatint a gyümölcslével elkészitem kicsit hagyom hülni,és a túróhoz adom.A tejszint habbá verem a túróhoz adom,izesitem reszelt citrom héjjal és a gyümölcsdarabokkal.A piskótát lekvárral megkenem,feltekerem és fél centis darabokra vágom.1,5 literes kerek tálba sorba rakom a piskótát a tetejére is hagyok ebbe töltöm bele a túrós masszát.Hütőbe teszem és mikor már megdermedt rá rakom a maradék piskótát.Két három órán belül fogyasztható.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Bármilyen gyümölccsel el lehet késziteni izlés szerint.Nagyon finom,én már készitettem szülinapra is de akkor a tetejét mikor kiboritottam a tálból csokoládé öntettel leöntöttem és kidiszitettem.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
gizelszil
2011.12.13 07:19
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojás fehérjét, cukorral kikeverem, habhoz apránként, masszába szitálom, nagy tepsit, túrót áttöröm, gyümölcslével elkészitem, túróhoz adom, tejszint habbá, piskótát lekvárral, túrós masszát, maradék piskótát, tetejét mikor, tálból csokoládé, gyümölcslével, kidiszitettem, Előmelegitett, gyümölcsbomba, fogyasztható, Konyharuhára, kiboritottam, feltekerjem, porcukorral, gyümölccsel, készitettem, leöntöttem, szülinapra, feltekerem, elkészitem, megdermedt, pappirral, kikeverem, apránként, kibélelek, darabokra, késziteni, csokoládé, Bármilyen, konzervlé, lekvárral, Tésztához tojás, liszt, cukor, barack lekvár, Töltelék túró, porcukor, zselatin, citrom reszelt héja, tejszin zacskós, vaniliás cukor, gyümülcs konzerv, konzervlé,
|
|
|
|
|